fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE

PVC prozori i okviri imaju prednosti koje su u poređenju sa drugim vrstama prozora, kao što su drvo i aluminijum, nenadmašene.

PVC profili imaju brojne prednosti u odnosu na druge materijale po pitanju ekonomičnosti, izolacije, zvučne izolacije, atraktivnosti izgleda i lakoće održavanja. Ali, hajde da malo detaljnije, u samo pet koraka pojasnimo zašto smatramo da su PVC prozori Vaš sledeći izbor prilikom odabira stolarije.

1. PVC prozori su broj jedan u energetskoj efikasnosti. Okvir prozora ima odlučujuću ulogu u promovisanju energetske i ekonomične termičke izolacije. U tom smislu, profili prozora izrađeni od PVC-a ostvaruju bolje ocene u poređenju sa aluminijumskim ili drvenim prozorima. Prozori od PVC profila imaju bolju izolaciju i mogu smanjiti troškove energije i grejanja. Postoji naročito visok potencijal za uštedu energije kada se koriste PVC prozori u pasivnom kućištu. Danas se prozori pasivnih kuća mogu proizvoditi efikasno i isplativo koristeći najsavremenije PVC profile i sada uobičajeno troslojno zastakljivanje.

2. PVC prozori postižu vrlo dobar odnos troškovi/korist. Jasne su prednosti po pitanju troškova: kako po pitanju nabavke i ugradnje, tako i po pitanju životnog ciklusa, odnosno njihovog trajanja. Drveni okviri su približno 20-30% skuplji od PVC profila, a aluminijumski prozori koštaju 30% više i predstavljaju najskuplju alternativu. Na osnovu visokog potencijala štednje energije i minimalnog održavanja tokom celog veka trajanja duže od 50 godina, dugoročno gledano troškovi se umanjuju.

3. PVC prozori se lako održavaju. Visokokvalitetni

PVC prozori

su izuzetno laki za održavanje. Drveni prozori, sa druge strane, moraju biti glazirani svake dve godine i obojeni svakih 5 godina. Najsavremenija PVC granula je izuzetno otporna na vremenske uslove i nije sklona brzom gubljenju boje kada je izložena sunčevim zracima. Da biste očistili prozorske okvire, sve što vam je potrebno je tečnost za pranje posuđa. Ovako lagano održavanje omogućavaju osobine PVC profila, čija je površina glatka i fina.

4. PVC prozori su izuzetno izdržljivi. Za razliku od prozora od drveta, prozori od PVC profila imaju naročito dug životni vek. Visokokvalitetni PVC prozori izdvajaju se otpornošću na izobličenje, kao i visokim nivoom funkcionalnosti godinama nakon ugradnje. Na osnovu njihove dugovečne upotrebljivosti u trajanju od najmanje 50 godina, odlična su investicija. Zbog toga oni predstavljaju investiciju koja čuva vrednost vaše imovine.

5. PVC prozori imaju izvrsnu ekološku ravnotežu. 100% su reciklirani i time štedljivi. Visoki procenat (40%) svih rezervi gasa i nafte u svetu koristi se za grejanje i snabdevanje energijom u zgradama, dok samo 4% ulazi u proizvodnju plastike, od čega se samo 1% koristi za PVC. Pored toga što se može reciklirati, izdržljivost i niski nivoi zagađenja tokom proizvodnje PVC profila pomažu u izradi izvrsne ekološke ravnoteže i doprinose zaštiti životne sredine.

Traju mnogo duže od drvenih prozora i troše znatno manje energije tokom procesa proizvodnje. S obzirom na inicijative BEOHRAMA za unapređenje ekološke efikasnosti u našoj zemlji, sektor PVC prozora je posvećen održivom razvoju gde je to moguće. U procesu reciklaže sadržaj PVC-a je iseckan i tretiran kako bi se proizvele granule, a može se reciklirati najmanje sedam puta.

Neretko se dešava da dođe do oštećenja PVC stolarije, zato vodite računa ko je zadužen za Vaše selidbe.

Uzimajući u obzir sve gore navedeno, shvatićete da u kompaniji BEOHRAM sigurno možete naći odgovarajući sistem prozora koji odgovara vašim individualnim potrebama.