fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE

Kompanija BEOHRAM, fabrika za prozore i vrata, pokrenula je akciju za pomoć deci oboleloj od raka pod nazivom Novi prozor – novi život.

Dečiji karcinom je jedan od najčešćih uzroka smrtnosti dece, a po istraživanjima IARC (The International Agency for Research on Cancer – www.iarc.fr ) iz 2015. dečiji rak je porastu. U Srbiji svake godine od raka oboli od 300 do 350 dece, što čini oko dva odsto od ukupnog broja obolelih. Ovi podaci, na žalost, pokazuju da je u ovom segmentu Srbija prva u Evropi po broju dece obolele od karcinoma.

Od sedamdesetih godina 20. veka, globalno posmatrano, broj dece obolele od raka je u porastu. Tako je broj dece u uzrastu od 0-14 godina na godišnjem nivou porastao sa 165.000 na 215.000. Kod tinejdžera uzrasta od 15-19 godina godišnje je broj novodijagnostikovanih procenjen na 85.000. Pretpostavlja se da je taj broj i veći, jer mnoge zemlje, kao što je naša, nemaju registar za rak koji prati ovu populaciju.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka navodi da se deca obolela od karcinoma suočavaju sa teškim, bolnim, dugotrajnim i neizvesnim lečenjem. Pored toga, roditelji su prepušteni sami sebi u teškim trenucima, a medicinski radnici su svakodnevno izloženi stresnim situacijama.

Kao jedna od vodećih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom, prodajom i pružanjem svih usluga iz oblasti PVC i ALU stolarije, kompanija BEOHRAM želi da podeli deo svog poslovnog uspeha sa onima kojima je to najpotrebnije. Kao društveno odgovorna kompanija,  BEOHRAM je pokrenuo akciju pomoći deci oboleloj od ove smrtonosne bolesti. Pored naše poslovne misije kojom postižemo da domovi budu topli, sigurni i ekonomični, naša kompanija ipak smatra da je najvažnije da u njima odrastaju zdrava deca.

„Želimo da živimo zajedno srećni sa našim klijetima i da podelimo ono što imamo jedni sa drugima. Pored zarade koju delimo na pola sa našim kupcima, od sada ćemo deo sredstava izdvajati za decu obolele od karcinoma. Odlučili smo da od prodaje svakog PVC prozora doniramo 50 RSD deci oboleloj od ove opale bolesti.“, poručila je povodom novopokrenute akcije Ivana Ružić-Kekić, direktorka kompanije BEOHRAM.

Kroz akciju kompanije BEOHRAM Novi prozor – novi život prikupljaće se novčana sredstva neophodna za pomoć u lečenju i preventivi karcinoma kod dece. Sredstva od svakog prodatog prozora u iznosu od 50 dinara uplaćivaće se Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije posredstvom udruženja građana Uvek sa decom (www.sadecom.org.rs ).

Kupovinom svakog prozora klijenti će biti deo naše inicijative, a kompanija BEOHRAM izdvajaće 50 RSD od zarade prozora i taj novac biće doniran na kraju svakog meseca deci kojima je pomoć najneophodnija.

Donirajmo za budućnost naše dece! Iskreno, Vaša kompanija BEOHRAM.