fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE
Nova PVC stolarija

značajno unapređuje energetsku efikasnost. Novi PVC prozori i vrata odgovaraju na sve glasnije, ali i sve opravdanije zahteve iz domena ekologije ili ekonomije. U tom smislu, imperativ kompanije BEOHRAM jesu racionalna potrošnja energije, smanjivanje zagađenosti naših gradova, ali i drastično manje potrošenog novca naših klijenata na grejanje ili hlađenje.

 

Imajući u vidu da je Srbija najveći rasipnik energije u regionu, BEOHRAM želi da pomogne u rešavanju ovog izazova. Jer, procentualno najveći udeo u rasipanju energije imaju zgrade, koje gubitke ostvaruju kroz prozore (čak 51%). Mi realizujemo projekat u okviru kojeg pomažemo da svi zainteresovani kroz kratku edukaciju dobiju neophodne informacije o energetskoj efikasnosti i značaju održivog razvoja. Pripremamo ih za uvođenje kalorimetara i „zelenih pasoša“ gde ćemo potrošenu energiju plaćati po utrošku.  

Naime, istraživanja su pokazala da se preko prozora bespotrebno gubi 36% toplotne energije, dok su za stanove iznad desetog sprata ukupni gubici energije čak 47%. To su zaista veliki procenti! I još malo činjenica. Potrošnja energije u Srbiji dvostruko je veća u odnosu na prosečnu potrošnju u 35 zemalja OECD-a (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj).

U Srbiji, u najvećoj meri ili čak 60 odsto finalne energije troši sektor zgradarstva. Vlasnici stanova i kuća u Srbiji mahom posmatraju predložene mere za energetsku efikasnost samo kao dodatni namet. Energija se najviše rasipa u industrijskim pogonima, kao i u sektoru zgradarstva. To znači da se tu može ostvariti i najveći učinak pri primeni neophodnih mera za energetsku efikasnost. Posledično, nova PVC stolarija je rešenje problema.

Srbija ima obavezu da do 2020. godine ostvari uštedu finalne energije od 9 odsto u odnosu na potrošnju iz 2008. godine. Ušteda utrošene energije, koja bi se mogla postići uvođenjem planiranih mera, mogla bi da iznosi od 15 odsto do 25 odsto po domaćinstvu tako da se zadrži postojeći standard.

Zbog ovih činjenica, možemo reći da ne postoji investicija koja sebe u potpunosti isplaćuje kao što je zamena stare, dotrajale stolarije novom. Ovo je naročito od životne važnosti za sve koje imaju staru i pohabanu stolariju, jer ukoliko je ne promene, izložiće se velikim novčanim gubicima. Nova PVC stolarija, tačnije novi PVC prozori ili nova PVC vrata u velikoj meri doprinose energetskoj efikasnosti. Konačno, sve to, u krajnjoj liniji, značajno štedi Vaš kućni budžet.

Prvi korak je da prihvatimo činjenicu da su, pored mnogih faktora koji utiču na energetsku efikasnost objekta, loši i dotrajali prozori i vrata najveći rasipnici energije. Zimi se grejemo, leti rashlađujemo. Nova PVC stolarija jeste jedan od najvažnijih faktora ka efikasnijoj potrošnji energije koju plaćamo kroz visoke račune.

Nova PVC stolarija često ume da se ošteti prilikom selidbe, zato vodite računa ko je zadužen za Vaše selidbe.

Zimi se grčevito borimo sa računima za struju ili ogrev. Dok istrajavamo u nameri da zagrejemo naše domove, energija odlazi kroz loše prozore ili vrata. Pored toga, dok traje leto slabije obraćamo pažnju na utroške energije, mada i tada potrošnja energije može biti čak i veća od utrošaka u toku zimske sezone grejanja.

Ovo „bacanje“ energije nije racionalno niti isplativo. Svi u kompaniji BEOHRAM spremni su da Vas posavetuju kako da na najbolji način rešite ovaj problem. Odabirom odgovarajuće PVC stolarije u skladu sa Vašim finansijskim mogućnostima i estetskim doživljajima, preporučićemo Vam najbolji odnos cene i kvaliteta. Nova PVC stolarija će prosto zablistati u Vašem domu.

Kod nas ste uvek dobro došli. Vaša kompanija BEOHRAM.