fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE

Кako se pripremiti za zamenu stare stolarije?

 

Кako se pripremiti za zamenu stare stolarije. Кroz ovo smo prošli nebrojeno puta do sada i naše iskustvo nam govori da Vam možemo olakšati jedan značajan posao.

Da li ste konačno spremni da se otarasite tih starih prozora u korist novih, energetski efikasnih prozora?

Odlučili ste, onda – čestitamo!

Donošenje odluke o ugradnji novih prozora u vašem domu, verujemo, može trajati predugo i delovati pomalo obeshrabrujuće. Već ste uradili mnogo istraživanja o tome kakav stil prozora želite, koji materijal ima najviše smisla, te koje će opcije vašem domu doneti najveća poboljšanja u zamenu za razumnu cenu. Neretko se dešava da dođe do oštećenja PVC stolarije, zato vodite računa ko je zadužen za Vaše selidbe.

Mi vas razumemo, ali vaš posao još nije završen.

Bilo da se bavite projektom sami ili ste angažovali profesionalnog izvođača za obavljanje posla, pravilno pripremanje pre početka poslova demontaže stare i ugradnje nove stolarije svakako će pomoći da proces ide glatko.
Evo šta ćete morati da uradite da biste projekat učinili bezbednijim i bržim, a istovremeno zaštitili svoje stvari:

1. Beohram je uvek tu da pomogne!

Jedna naša poseta vašem domu ili poslovnom prostoru umnogome može promeniti stvari. Na bolje, naravno! Napravili ste odluke, ali ipak i dalje imate nedoumice u vezi različitih varijanti profila ili vrste stakala? Ništa ne brinite, uvek možete da konsultujete Beohram stručnjake pre nego što je posao započeo i tako uštedite sebi vreme i novac.

2. Zakažite najbolji tajming za izvođenje radova

Možda ćete želeti da odvojite vreme ili napravite aranžmane za decu i kućne ljubimce da provode vreme daleko od kuće dok je tu izvođač. Isto važi i ako sami obavljate posao, kako bi ometanja bila minimalna, a mala stopala sigurno udaljena od radne zone. Dobro je što ste obazrivi, ali ne brinite ni previše, jer je za demontažu starog i montažu novog prozora u proseku potrebno oko 45 minuta.

3. Ispraznite radne površine

Sada je vreme da raščistimo stazu za šetnju oko prozora iznutra i spolja. Uklonite nameštaj, prostirke, biljke i sve ostalo što se nalazi na putu do i oko prozora. Prošetajte se izvan kuće i napravite prostor za opremu kao što su merdevine, skele ili dizalice da biste pristupili prozorima druge etaže. Uklonite baštenski nameštaj, kante za smeće, skulpture, biljke u saksiji, igračke i bilo koje dekoracije u i oko prozora.

4. Uklonite sav aksesoar ili ukrase

Sada kada je radna putanja dostupna iznutra i spolja, moraćete da uklonite aksesoar sa prozora kao što su zavese, draperije, obrube i roletne. Ako pripremate zamenu prozora, možda ćete moći da ostavite pokrivke za pokrivanje prozora na mestu. Pitajte svog izvođača, ako je to moguće. Stvarno bi trebalo da skinete i sva umetnička dela, fotografije ili viseće zidne dekoracije koje bi se mogle oštetiti tokom radova. Vibracije usled upotrebe alata mogu da ih protresu sa zida ili se mogu zaprljati od čestica u vazduhu tokom izgradnje.

5. Planirajte prostor za skladištenje

Ako radite posao zamene stolarije na celoj kući ili poslovnom prostoru, možda ćete imati poteškoća u pronalaženju sigurnog i adekvatnog prostora za smeštaj svih vaših stvari. Možda ćete želeti da razmislite o premeštanju predmeta u garažu ili podrum ili da iznajmite prenosni kontejner za skladištenje. Dostupni su u različitim veličinama i mogu se isporučiti pravo u vaš dom.

6. Pokrivanje i zaštita

Za one predmete koji moraju ostati na mestu (iznutra i spolja), važno je osigurati zaštitu. Кarton na dnu kade štiti dno ako radnici moraju stajati unutra i zameniti prozor. Napolju možete pokriti grmlje i biljke platnenim krpama ili plastičnim listovima ili delikatnim zelenilom od šatora sa drvenim okvirom kako bi se smanjilo gaženje ili lomljenje.

7. Obezbedite pristup radnicima

Ugrađivači stolarije moraju imati lak pristup svakoj prostoriji tako da mogu da iznose stare i unose nove prozore. Razmislite o uklanjanju unutrašnjih vrata iz njihovih šarki kako biste napravili više prostora za pristup opremi. Pratite put od ulaznih vrata do svake sobe i pobrinite se da uklonite sve prepreke na putu.

8. Plan za čišćenje

Ako ste unajmili majstore za ugradnju nove stolarije da urade posao, oni će imati plan za čišćenje za uklanjanje starih prozora i svih ostataka koji proisteknu iz ovog posla. Ako sami obavljate posao, poželećete da organizujete da se kontejner dostavi na lokaciju pre početka rada. To će pomoći da radna površina bude jasna i sigurna od opasnosti. Dok će se najveći deo velikog nereda raščišćavati, trebalo bi da planirate veliko čišćenje nakon što se uklone sve krpe i zaštitne obloge.

9. Još uvek nije sve gotovo

Nakon ugradnje nove stolarije potrebno je angažovati špaletnara-molera koji se bavi obradom delova oko nove stolarije i finalnim krečenjem završnih radova oko ugrađene stolarije. Ukoliko nemate takvog majstora, ništa ne brinite Beohram svakako može pomoći preporukom za dobrog majstora koji će pomoći oko ovog posla.

10. Završite posao

Кada ugrađujete novu stolariju, poželećete da obezbedite dovoljno vremena da sve vratite na svoje mesto. Trebaće vam vremena da: ponovo okačite aksesoare, zavese, draperije ili roletne ili da kupite nove koji će odgovarati novim veličinama; zamenite umetnička dela i slike; pomerite nameštaj s privremene lokacije ili iz kontejnera za skladištenje. Ne zaboravite da kontaktirate kompaniju od koje ste iznajmili kontejner da biste uklonili njihovu opremu. Odlaganje preuzimanja može dovesti do dodatnih troškova.

11. Zaključna razmatranja

Zamena stolarije u vašem domu može biti monumentalan zadatak, ali uz odgovarajuću pripremu, kao što smo vam pokazali projekat se može obaviti brzo i efikasno. Ulaganje malo dodatnog napora na početku posla vratiće vam se u vidu nižih troškova za grejanje ili hlađenje, povećanom komforu i velikom povratku uloženog truda i novca.

12. Beohram, naravno

Ako je vreme da se vaši umorni, stari i pohabani prozori zamene novim, boljim i energetski efikasnijim, slobodno nas pozovite, jer imamo pravo rešenje za vas.

Vaš Beohram.