fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE

Odluka da se promeni dotrajala stara stolarija nikad nije lagana. Zato je ne bi trebalo donositi bez prethodnog istraživanja ili konsultovanja sa stručnjacima.

 

Naši stručnjaci iz kompanije Beohram su tu da Vam olakšaju život i pomognu u donošenju ispravne odluke. Jer, ne zaboravite da je zamena stolarije INVESTICIJA!

 

Iako ne postoji jednom za uvek napisana formula, nova stolarija će Vam, na duže staze, doneti velike uštede i sama sebe isplatiti korišćenjem. Ukoliko izaberete stolariju visokog kvaliteta i pouzdanu kompaniju koja može da je ugradi na najbolji način, ušteda energije biće u rasponu od 25%, pa čak i više od 50%.

Za početak, krenimo korak po korak, do sigurnog cilja. Jer taj cilj je, svakako, Vaš dom ili poslovni prostor u potpuno novom, lepšem i energetski efikasnijem izdanju.

Neretko se dešava da dođe do oštećenja PVC stolarije, zato vodite računa ko je zadužen za Vaše selidbe.

 

1.    Početak – donošenje odluke

Ukoliko vam je dojadilo da slušate buku, hik vetra koji pravi promaju na vašoj staroj stolariji. Ukoliko vam je postalo naprno da je svake godine šmirglate, farbate, stavljate gume da bi manje “propuštala” stara stolarija. Ukoliko ne želite da kao Eskimi boravite u svom domu. Ukoliko su vam računi za grejanje iznad očekivanih, a želite svoj mir i oazu topline u svom domu – pravo je vreme da zamenite staru dotrajalu stolariju – novom PVC stolarijim!
Odlučite šta tačno želite da zamenite i krenite da se informišete o ponudama na tržištu.

 

2. Dimenzije stolarije

Pošto ste doneli odluku, sledeći korak odnosi se na dimenzije te stolarije. Nije to nikakv ozbiljan zahtev. Dakle, možete i sami da izmerite stolariju.

zamena-stare-dotrajale-stolarijeIzmerite sa spoljne strane širinu i visinu, pa onda oduzmete 2cm u širinu i visinu i dobićete okvirnu radnu meru prozora ili vrata koje želite da zamenite.
Okvirne dimenzije su vam potrebne zbog traženja ponuda. Svakako je najpouzdanije merenje od strane stručnog lica-montera, koji će kasnije ugrađivati stolariju. Usluge besplatnog merenja i davanja stručnih saveta kompanija Beohram pruža svim zainteresovanim klijentima. Tu smo da Vam pomognemo – pozovite nas!

 

3. Sertifikati kvaliteta i garancije

Pre nego što se odlučite za određenu vrstu stolarije (PVC stolarija, ALU stolarija…Dvoslojno ili troslojno staklo…Tip okova ili boja stolarije…) postavite prodavcu neka od važnijh pitanja.

Od ponuđača tražite odgovore na pitanja da li i koje sertifikate o kvalitetu poseduju, koje su tehničke karakteristike profila, stakla, okova i ojačanja? Da li proizvođač nudi neke garancije i koje?

Ukoliko je odgovor pozitivan, ne zaboravite da pitate na koji deo stolarije se odnose garancije? Ovde ne biste trebali da se zaustavite sa pitanjima. Slobodno nastavite, ipak je reč o Vašoj kući ili poslovnom prostoru! Raspitajte se o rokovima isporuke poručene stolarije. Koliki je rok isporuke?
Ne zaboravite da se uputite i u proces izrade, tačnije da pitate koja vrsta tehnologije se koristi prilikom izrade stolarije. Ovo je veoma važno, jer nije svejedno na kojim mašinama se proizvodi Vaša buduća stolarija, u kojim proizvodnim uslovima se izrađuje, kao i po kojim profesionalnim standardima.
Na kraju, pitajte proizvođača o načinu i brzini montaže stolarije.

 

4. Ugradnja

Pošto ste se odlučili za proizvođača i vrstu stolarije, očekuje Vas ugradnja. U zavisnosti od broja pozicija, ugradnja se uglavnom realizuje u jednom danu. Ugradnja podrazumeva demontažu stare i montažu nove stolarije. Nezahvalno je da se procenjuje, ali okvirno po jednoj poziciji (sa izuzecima), montaža jednog elementa traje u proseku oko 40 minuta. U dogovoru sa prodavcem precizirate detalje ko će demontirati i/ili imontirati vašu stolariju.

 

5. Obrada špaletni

Kada se nova stolarija ugradi, potrebno je još 24 časa da pur pena, koja se koristi prilikom ugradnje, ekspandira i pretvori se u čvrsto stanje. Tek onda, dakle već sutradan, moler-špaletnar može da krene sa obradom ivica (špaletne) oko stolarije.
Obrada špaletni se dodatno naplaćuje po metru obrade, a cena se razlikuje zbog dubine špaletne koja se obrađuje.

Potražite i ovu uslugu od ponuđača ukoliko nemate svog molera-špaletnara. Važno je da se špaletne dobro izoluju, kako ne bi dolazilo do propuštanja vazduha i/ili vlage.

 

6. Okapnice

Nakon obrade špaletni, na mestima gde je to neophodno, postavljaju se spoljne i/ili unutrašnje potprozorske daske.

 

7. Korišćenje nove stolarije

zamena-stare-dotrajale-stolarije

Prošli ste kroz čitav proces. Ostalo je da smo odlepite zaštitne folije, koje se nalaze na stolariji i prebrišete Vašu novu stolariju!

Sada možete da se opustite i uživate u svom novom domu punom topline, sigurnosti i ljubavi. Nadamo se da smo vam pomogli!

Srećno pri izboru!

Vaš BEOHRAM