fbpx
Novosti

Kako zaustaviti strujomer? Prozorima?

Problem jeste elektro brojilo, a rešenje je PVC stolarija – ušteda energije zamenom stare stolarije.

Veliki je broj onih kojima računi za struju čak i leti, a naročito zimi zadaju glavobolju. Nije ni čudo, jer dovoljno je uzeti podatak da je energetska efikasnost u našoj zemlji nekoliko puta manja nego u zemljama EU. U praksi, to znači da se naši merači utroška energije vrte toliko brzo, da Vam se lako može zavrteti u glavi, a svakim krugom koji naprave, nama izbacuju novac iz džepa.

Kako ih zaustaviti, ima li načina?

Ono što smo svi čuli je da upotrebom magneta (snažnim magnetima) možemo usporiti strujomer i time ublažiti mesečni račun. Treba znati da se eventualni efekat može pokazati samo na analognim meračima utroška električne energije proizvedenim pre 50 i više godina, kakvih je danas tek malo u upotrebi. Još važnije što treba znati jeste da ako tako postupate onda ste u oooozbiljnom prekršaju, koji može da Vas odvede pravo u zatvor! Današnja brojila su digitalna i samim time u najvećoj meri otporna na elektromagnetna polja, pa ni razni oscilatori visokih frekvencija ne utiču na njih. Obzirom da su digitalni, njihov rad je softverski programiran i zaštićen, tako da ni sva znanja iz fizike i elektronike, kao ni zavidno softversko znanje, neće biti dovoljno da se elekto brojilo zaustavi. Šta god da pokušate, dolazite na isto: i dalje ste u problemu visokih računa i ponovo ste u prekršaju.

Moć prozora i vrata Ili da li prozori mogu da zaustave električno brojilo?

Naravno da ima načina da se postignu značajne uštede, kada počnemo da promišljamo o racionalnim, pametnim, zakonitim i dugotrajnim rešenjima:

Uštedite novac zahvaljujući visokoj energetskoj efikasnosti.

Zbog odličnih toplotnih i izolacionih svojstava profila za prozore i vrata, PVC stolarija sa izolacionim staklom povećava energetsku efikasnost vašeg doma. Kvalitetnom PVC stolarijom ćete smanjiti potrošnju energije do 35%, a ukoliko se u profil ugrade niskoemisiona (E-Low) ili solar reflektujuća stakla, ušteda može biti i veća od 50%. To je razlika koju će svaki kućni budžet osetiti. I to vrlo brzo!

PVC Stolarija Beohram - Usteda elektricne energije ugradnjom nove PVC stolarije

Smanjite potrošnju energije i zimi i leti.

Ova mogućnost vam je na raspolaganju tokom hladne sezone, budući da PVC sa E-Low staklima smanjuje gubitak toplote i time umanjuje utrošak energije, o bilo kom načinu grejanja da je reč. Takođe i tokom leta, usled svojstva refleksije, izolaciono staklo sprečava pregrevanje životnog prostora, pa klima uređaje uključujemo ređe (što je i zdravije), čime je i potrošnja električne energije manja, a troškovi su niži. Primera radi, ClimaGuard stakla mogu u najtoplijim danima da umanje temperaturu prostora i do 13°C. Stoga je, kombinacija E-Low i ClimaGuard stakala idealno rešenje.

Najveći neprijatelj elektro brojila – PVC stolarija

Dugotrajno rešenje – dugoročna ušteda – dugoročna investicija koja se brzo isplati.

PVC-a sa izolacionim staklom odlikuju se značajno većom trajnošću od ostalih vrsta stolarije, sa izuzetnom otpornošću na kišu, vetar, vremenske neprilike i velike temperaturne razlike. Time ćete obezbediti dugoročnu uštedu, a efekat će se osetiti već nakon prvih računa.

Uštedite vreme na održavanju – a vreme je novac!

Zaboravite na redovno farbanje ili često čišćenje vrata i prozora i na taj način uštedite vreme/novac. PVC je popularan, upravo zato što se lako održava. Čišćenje prozora je potrebno samo prilikom promena vremenskih doba. Izolaciono staklo se lako briše mekanom krpom i rastvorom na bazi deterdženta.

Najveći neprijatelj elektro brojila – PVC stolarija

Hajde da se osvrnemo i na ostale koristi PVC-a

Neke stvari nemaju cenu – uživajte u miru i tišini svoga doma zahvaljujući dobroj zvučnoj izolaciji.

Naš dom je mesto gde započinjemo svoj dan i opuštamo se nakon radnih obaveza. Zato su mir i privatnost upravo oni elementi koje bi takođe trebalo da uzmemo u obzir pri izboru prozora i vrata. Prozori opremljeni silikonsko-gumenim dihtunzima poseduju odličnu zvučnu izolaciju i pružaju najbolju zaštitu od buke. Sve u svemu nova PVC stolarija Vam nudi mnogo veću prijatnost i udobnost.

Čuvajte životnu sredinu

Dok štedite vašu energiju i novac ugradnjom PVC stolarije, vi zapravo štitite prirodu i time doprinosite svojoj lokalnoj zajednici. U vremenu ozbiljnog narušavanja prirodne ravnoteže usled sve većeg zagađivanja okoline, svako od nas može da doprinese usporavanju ovih negativnih trendova. Osim toga, kombinacija PVC stolarije sa prirodnim izolatorima i prirodnim elementima u vašem domu ili poslovnom objektu može dodatno da oplemeni prostor, da poboljša utisak i pomogne vam u promociji potpunog samoodrživog sistema. PVC profili koje Beohram proizvodi zadovoljavaju sve ekološke standarde i mogu se 100% reciklirati.

Igrajte se bojama…

I da se vratimo na pitanje sa početka priče – neka strujomeri stoje gde im je mesto, i neka rade svoj posao. Mi ih ne možemo zaustaviti, jer nam je energija neophodna, ali ih možemo u velikoj meri „usporiti“ ili „pripitomiti“ tako da rade za nas. Kvalitetni PVC prozori i vrata su tu da Vam u tome pomognu i mogu biti rešenje za problem prevelike energetske potrošnje i visokih mesečnih računa. Vaša ispravna odluka da ugradite kvalitetne PVC prozore i vrata će vas sigurno pratiti narednih 20-40 godina, pa sami izračunajte kolika je to ušteda. Ukoliko se ipak desi, pa pogrešite u izboru PVC profila, ni to nije strašno. Već za nekoliko godina ćete imati priliku da to ispravite. Zato se prethodno dobro informišite ili nas jednostavno pozovite…Beohram je tu za Vas.