fbpx
Novosti
NOVOSTI I AKCIJE

Odlučili ste se da zamenite staru i dotrajalu stolariju, ali odmah se javlja dilema ALU profili ili PVC profili? Svakako je za pohvalu što ste se odlučili za zamenu stare i dotrajale stolarije, jer, dugoročno gledano, trošak zamene stolarije pokazaće se pre kao dobra investicija, nego li kao bačen novac.


Međutim, kao i prilikom kupovine bilo čega drugog, odluka da nešto kupite samo je prvi korak. Pretrpani informacijama o raznim proizvodima svi mi često zapadnemo u nedoumicu za koji proizvod da se odlučimo. Kad je stolarija u pitanju, osim cene i izbora proizvođača, jedna od osnovnih dilema odnosi se na vrstu stolarije. Kojem carstvu ćemo se privoleti, aluminijumskom ili onom u kojem caruje PVC?

Neretko se dešava da dođe do oštećenja PVC stolarije, zato vodite računa ko je zadužen za Vaše selidbe.

Srećom po Vas, stručnjaci iz kompanije BEOHRAM su tu da pomognu. Na obostrano zadovoljstvo. Nećemo Vas zamarati predugačkim esejima u kojima se nadugačko piše o tehničkim detaljima i svojstvima materijala pisanim stručnim jezikom, nerazumljivim za većinu ljudi. Pred Vama su neke od najvažnijih činjenica koje veoma jasno govore o komparativnim prednostima i manama aluminijumskih i PVC profila, razumljivih i onima koji se prvi put sreću sa ovakvom temom.

– PVC ima niži koeficijent toplotne provodljivosti u poređenju sa ALU profilima, zbog čega PVC prozori zadržavaju više toplote u sobi u poređenju sa aluminijumskim ramovima. Zbog toga su PVC prozori bolji termički izolatori.

– PVC stolarija se proizvodi i ugrađuje lakše, i to zbog prirode materijala koji je mekši i fleksibilniji od aluminijuma.

– Oba materijala, i PVC i aluminijum, mogu se reciklirati.

– ALU profili su tanji od PVC profila. Zbog toga ostavljaju više mogućnosti za prozračnost i za one koji žele što manje vizuelnih prepreka dok razgledaju kroz prozor.

– ALU profili sporije stare od PVC profila.

– Međutim, PVC profili su lakši za održavanje.

– Čvrstoća aluminijuma dozvoljava kompleksna rešenja kao što su konstrukcioni i zavesni zidovi, krovovi, staklene bašte… Koriste se čak i za proizvodnju sigurnosnih vrata, protivpožarnih vrata i takvih konstrukcija koje zahtevaju veću čvrstoću. Iz istog razloga, postoje sistemi aluminijumskih zidova.

– Aluminijum je otporan na vatru i zemljotres, a takođe je otporan na velike temperaturne razlike.

Nadamo se da smo bar donekle uspeli da Vam olakšamo odabir stolarije za Vaš doma ili poslovni prostor. Ukoliko imate još neke nedoumice ili pitanja u vezi ove ili njima slične teme, ne oklevajte, već nas pozovite ili dođite da se upoznamo i pomognemo Vam.