fbpx
Novosti

Kada živite u gradu, svakodnevno okruženi bukom, gužvom u saobraćaju i stalno ste u žurbi, prva pomisao na odmor, najverovatnije, podrazumeva prirodu, planinu, topao i uškuškan prostor uz pucketanje vatre sa prelepim pogledom na proplanke? Iz te naše iskonske potrebe proizašla je velika potražnja, a sa njom i odgovor u vidu učestale izgdradnje planinskih vikendica u obliku slova A.

A-frame kuće.

To su održivi, posebni, domovi van uobičajenih šema, a popularni su širom sveta. A-frame su visoko efikasne kuće koje minimiziraju vaš ekološki otisak dok maksimiziraju kvalitet vašeg života.

Kuće u obliku slova A postale su izuzetno popularne među ljubiteljima prirode, jer reprezentuju luksuzan spoj modernog i prirodnog. Takve kuće imaju specifičan arhitektonski stil, koji se odlikuje strmim krovom, koji su uzdiže ka vrhu potiče od samog temelja. A-frame kuće su ednostavne za izgradnju i ne zahtevaju veliku količinu građevinskog materijala, što njihovu izgradnju čini isplativom.

Pa, ipak, nije svaka A-frame kuća ista. Ove luksuzne vile mogu se razlikovati po originalnosti arhitektonske zamisli, a detalji ih mogu učiniti veoma posebnim. Prave se u obliku izvanrednih trouglastih oblika i koriste za celogodišnju upotrebu.

Zbog konstrukcije gde zidovi idu skoro od temelja i naginju se prema gore,
formirajući tako trougao koji ima pročelje koje otvara prelepi pogled, ovakve kuće prvenstveno se prave zbog uživanja u pogledu. Naime, kosa konstrukcija čini da sneg jako lako klizi sa krova, a staklena površina kuće Vam pruža skoro nezamisliv pogled koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Prozori kao poseban imperativ kod A-frame kuća.

Veličina prozora koje poseduju ovakve kuće omogućavaju veoma veliki protok prirodne svetlosti. Imajmo na umu da su ovo prevashodno planinske kućice, podignute u podnebljima sa hladnijom klimom. Stoga, kako bi ovakve kuće bile energetski efikasne potrebni su prozori sa adekvatnim staklima. Takvi prozori imaju posebna stakla koja optimizuju i smanju koeficijent toplotne propustljivosti – umanjuju uticaj spoljnih temperatura koja može putem prozora zagrejati ili ohladiti prostor, ali i zadržavaju postignute temperature u prostoru.

Beohram kao ekspert za stolariju u A-frame kućama.

Firma Beohram ima mnogo iskustva u vezi sa ugradnjom stolarije u A-frame kuće. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu možemo da ponudimo optimalna rešenja koja će biti u skladu sa vašim projektima za izgradnju A-frame kuće.

U tom smislu, napominjemo kako su najčešći izazov konfiguracija paketa stakala i dilema dvoslojno ili troslojno staklo? Koje folije na koje staklo da se stave? Koliko veliko bi trebalo da bude staklo, a da ujedno uspešno odgovori na zahteve za bezbednošću?

Obzirom na specifičnosti područja u kojima se postavljaju A-FRAME kuće, kreiraju se i paketi stakala i PVC stolarija koja se ugrađuje. Uglavnom koristimo troslojna stakla u kombinaciji solar-niskoemisiono staklo punjeno argonom sa PVC stolarijom u antracit boji Beohram PRO ili Beohram LUX profila sa GU nemačkim okovima.

Ukoliko se rade velike staklene površine na balkonima, koji su često otvoreni bilo kao sobe ili dnevne sobe, tada obavezno postavljamo deblja bezbedna stakla kako bi prostor bio u potpunosti siguran za boravak.

Pored svetlosne, veoma važna je i zvučna izolacija koju postižemo kombinujući pakete stakala sa PVC profilom po želji klijenata. PVC stolarija je dosta isplativiji izbor za izgradju A-FRAME kuća od aluminijumske stolarije, koju takođe radimo ukoliko klijenti za njom imaju posebne želje.

Montaža PVC stolarije na A-FRAME kućama se radi u jednom danu.

A-FRAME planinske, drvene kuće sve prisutnije su ne samo na planinama, već se izgrađuju se i kraj jezera i reka, kao i u selima gde god svako od nas poželi da napravi mali raj u kome će moći da se osami i na poseban način uživa u svojoj privatnosti sa odabranima.
Mi smo tu da vam pomognemo da taj vaš san bude ostvaren na najbolji mogući način.