fbpx

Nikad lakše do nove stolarije

Prethodnih meseci mnoge muči pitanje kada će i ko moći da iskoristi državne subvencije za zamenu stare stolarije? Pod kojim uslovima i kada će se realizovati zamena? Šta znači energetski efikasan prozor?

Subvencijama države i lokalne samouprave lakše do nove PVC stolarije

Nakon nedavnih najava ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović o pružanju finansijske pomoći, tačnije subvencionisanju domaćinstava koja žele da zamenom stolarije učine važan korak ka energetski efikasnijim domovima, bilo je mnogo poziva i upita putem maila ili društvenih mreža o ovoj temi.

Prema planu Ministarstva rudarstva i energetike građanima će se pomoći prilikom zamene stare i ugradnje nove stolarije u iznosu do čak 50% ukupnog iznosa. U toj pomoći Uprava za energetsku efikasnost bi učestvovala sa 25%, dok bi lokalne samouprave davale dodatnih 25% pomoći. Ovaj pilot projekat bi tek trebalo da zaživi u narednim godinama, ali za ovu godinu već se prijavilo 88 jedinica lokalnih samouprava. Prva faza je u toku, pa ukoliko ste zainteresovani, proverite da li je Vaša lokalna samouprava jedna od onih koja će raspisivati javni poziv za dodelu subvencija. Zvuči više nego zanimljivo. Zaista dobar podsticaj za sve koji žele da učine nešto dobro za svoj dom i kućni budžet u budućnosti!

Beohram je tu da pomogne

S obzirom da se ova priča tek razvija, i da je potrebno sačekati zakonski okvir koji će podržati ovu inicijativu, želimo da vam pomognemo u ovom procesu. Imajući sluha za sva vaša pitanja i neodumice, odlučili smo se da formiramo posebnu stranicu na našem veb sajtu preko koje ćete moći da izrazite interesovanje za zamenu stolarije. Sve što bi trebalo da uradite jeste samo da pratite formular za upit. Onoga trenutka kada naši stručnjaci budu dobili dodatne informacije o ovoj inicijativi, mi ćemo Vas kontaktirati i obavestiti o narednim koracima.

Naša ponuda će obuhvatati stolariju napravljenju od nemačkog Gealan PVC profila koji je jedan od najkvalitetnijih na evropskom tržištu. Gealan je renomirani proizvođač, koji za svoje profile ima sve neophodne standarde kvaliteta i sertifikate koji potvrđuju njegove izuzetne termo, zvučne i vodopropusne koeficijente. Osim toga, imajte na umu da stolarija iz naše ponude ima niskoemisiono staklo, koje stolariju čini dodatno energetski efikasnom. Samim tim ostvarićete uštedu energije tokom hladnih dana, a boravak u prostorijama biće mnogo prijatniji. Ove detalje naročito ističemo, jer mnoge kompanije ugrađuju obična jeftinija stakla koja nemaju vrhunska svojstva.

Dodajmo još i to da naša kompanija ima iskusne timove majstora koji će na najbolji način izvršiti i ugradnju nove stolarije.

Ako ste se do sada premišljali oko zamene stare i ugradnje nove PVC stolarije, vreme je da konačno donesete pravu odluku koja će vam olakšati život u godinama koje dolaze. Subvencije Ministarstva rudarstva i energetike biće jedinstvena prilika za novine u vašem domu. Smanjićete utrošak energenata, uštedeti veći iznos novca na godišnjem nivou i dobiti i mnogo topliji i komforniji dom. Ujedno, za održavanje stolarije utrošićete minimalno vreme, jer se PVC prozori održavaju izuzetno jednostavno brisanjem vlažnom krpom bez šmirglanja, kitovanja i farbanja koje i oduzima puno vremena i košta.

Tu smo da pomognemo. Vaš Beohram.